Zeg jij wel eens “nee”!

Ben jij iemand die het lastig vindt om nee te zeggen?

Door bewust ja en nee te zeggen, creëer je nieuwe spelregels voor jouw leven. Maar waarom doen we dat eigenlijk niet altijd? Waarom zeggen we soms ja, terwijl we nee bedoelen?

Zou één van de redenen kunnen zijn, dat we het belangrijk vinden om aardig gevonden te worden? Of zijn we bang om de confrontatie aan te gaan, waardoor we vaak ja zeggen tegen andere mensen? Laat jij je snel overhalen door anderen?

Overal ja op zeggen betekent dat je niet focust op je eigen talenten en ook niet op de mensen om je heen of op je eigen carrière. Door alles te kiezen, kies je eigenlijk niets!!!

Wanneer we vaker nee zouden zeggen, zouden we meer tijd hebben om ja te zeggen tegen de dingen die er echt toe doen en zouden we meer tijd over houden voor onszelf.

Nee zeggen is iets dat je kunt leren. Simpelweg door het gewoonweg te doen. Door nee te zeggen geef je jouw grenzen aan. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook duidelijk naar anderen toe. Je geeft namelijk een helder signaal af.

Ga eens goed voelen wanneer iemand iets aan jou vraagt. En stel jezelf dan de vraag of het “licht” of “zwaar” voelt. Wanneer het “zwaar” voelt, is het een nee.
Je hoeft jezelf niet te verantwoorden omdat je nee zegt. Nee is tenslotte nee…
Wees lief voor jezelf en doe alleen dingen waar je blij van wordt en waar je energie van krijgt.

Wanneer was de laatste keer dat jij ja hebt gezegd, terwijl je nee bedoelde?

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *