Over Lida Nieuwpoort

 

Mijn naam is Lida van der Horst en ik ben energetisch coach met een holistische manier van werken. Ik maak tijdens het coachen gebruik van mijn gevoel, vertrouw op mijn intuïtie en werk met jouw energie.

Al in mijn jeugd kwam ik erachter dat ik anders was dan andere kinderen. Ik had veel hinder van sferen, voelde allerlei emoties van andere mensen en was een wereldverbeteraar. Het “gevoelig zijn” was toendertijd een last voor mij en kostte veel energie. Ook heb ik mij vaak onbegrepen en eenzaam gevoeld!
Nu weet ik dat (hoog) gevoelig zijn een kern kwaliteit is. Deze kwaliteit zet ik nu in om jou en anderen te helpen te begeleiden.
Misschien ben jij (hoog) gevoelig en wil jij leren hoe je hiermee om kunt gaan?

Mijn opgedane ervaring bij het werken in een hospice en in de uitvaartbranche, hebben mij extra bagage gegeven om mensen die een dierbare zijn verloren te begeleiden.
Naast het begeleiden bij rouw en verlies, begeleid ik ook mensen bij de stappen die zij kunnen zetten in hun persoonlijke (spirituele) ontwikkeling. Juist de tegenslagen, die bij ieders persoonlijke ontwikkeling horen, zijn voor mij momenten om mijn opgedane ervaring en expertise in te zetten en zodoende deze teleurstellingen om te buigen naar positieve gevoelens. Samen bekijken we de situatie, creëren we overzicht en gaan we op zoek naar een oplossing. 

Mijn visie:
Er zijn in ieders leven momenten dat je het even niet meer ziet zitten en dat je denkt “is dit het nu?!?” Die momenten kunnen betrekking hebben op het werk dat je doet, maar uiteraard ook op je privésituatie. Gelukkig wordt ieder mens geboren met een innerlijke positieve kracht. Die innerlijke kracht ben “jijzelf”, die energie zit in jou, waardoor je beschikt over jouw eigen talenten en kwaliteiten. Door met elkaar in gesprek te gaan en op zoek te gaan naar jouw persoonlijke kwaliteiten en talenten, kunnen we deze innerlijke krachtbron aanboren. Hierdoor krijgen we inzicht in jouw persoonlijkheid en wordt ook duidelijk waar je goed in bent. Op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat je weer energie krijgt om de draad weer op te pakken, of om een andere weg in te slaan. De antwoorden zitten in jou en daar gaan wij samen naar op zoek!

 

 

Lida Nieuwpoort

Referenties

Dank je wel Lida. Het was heel fijn dat jij ons hebt geholpen in deze moeilijke en vooral hectische dagen. Jij was een baken!! Met jouw empathisch vermogen heb je ons heel veel extra’s gegeven. Heel veel dank daarvoor.

Ha Lida, hier nog een berichtje van ons “the day after”. Wij kijken terug met een voldaan gevoel op een warm afscheid van onze vader. De indeling, de details, alles klopt en paste ook heel mooi bij mijn vader. Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor alles wat je gedaan hebt. Zoals ik gisteren als zij, je was er wel maar ook niet. Gepaste afstand, maar wel op de juiste momenten jouw steun en inbreng hebben mede deze dag om niet te vergeten gemaakt. Lieve Lida. Nogmaals dank voor alles!

Wat was het een mooi afscheid voor mijn vader. Ik ben trots op jou en op ons. Ondanks verleden, verschillen, gevoelens hebben wij met elkaar iets moois voor mijn vader neergezet. Fijn dat jij daar deel vanuit gemaakt heb. Ik had er geen ander bij willen hebben. Je bent een mooi, fijn mens.

Nogmaals heel veel dank Lida voor al je steun, hulp en liefdevolle aandacht. Mede door jou & jouw liefdevolle begeleiding hebben we heel mooi afscheid kunnen nemen van ons lieve moedertje … het beeldmateriaal & de video’s zijn zo ontzettend mooi … Heel veel dank daarvoor !!