Over Lida Nieuwpoort

Na jarenlang werkzaam geweest te zijn in het bedrijfsleven, ben ik door persoonlijke verlieservaringen op zoek gegaan naar een voor mij zinvollere invulling van mijn werkende bestaan. Ik ben destijds, naast mijn toenmalige baan, vrijwilliger geworden in een hospice. Ik heb deze werkzaamheden gecombineerd met het afronden van mijn opleiding tot rouwbegeleider.

Vervolgens ben ik gaan werken als uitvaartbegeleider. Ik heb vele families begeleid in het afscheid nemen van hun geliefden. Daarbij was ik eindverantwoordelijk voor wat betreft de complete organisatie van de uitvaart. Ik vond het prettig dat ik de persoonlijke wensen van de familie altijd de prioriteit heb kunnen geven. Dat zorgde ervoor dat zij het afscheid naar hun eigen gevoel en idee vorm gaven, met mij als begeleider op de achtergrond. Ondanks het verdriet heb ik kunnen ervaren dat deze manier van werken de rouwverwerking ten goede kwam en de mensen toch een goed gevoel overhielden aan deze emotionele gebeurtenis.

Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk opgestart en begeleid ik mensen die te maken hebben gekregen met gebeurtenissen van diverse aard.
Mijn doel is om jou weer in jouw eigen kracht te zetten. 

Naast het begeleiden bij rouw en verlies, begeleid ik ook mensen in de stappen die zij kunnen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. Juist de tegenslagen, die bij ieders persoonlijke ontwikkeling horen, zijn voor mij momenten om mijn opgedane ervaring en expertise in te zetten om deze teleurstellingen om te buigen naar positieve gevoelens. Samen bekijken we de situatie, creëren we overzicht en gaan we op zoek naar een oplossing. Wanneer we kunnen werken vanuit een overzichtelijke basis, is de kans op succes immers het grootst. Door deze manier van werken creëren we rust in jouw persoonlijke situatie en kunnen we de juiste stappen zetten naar een voor jou gelukkiger leven.   

Mijn visie:
Er zijn in ieders leven momenten dat je het even niet meer ziet zitten en dat je denkt “is dit het nu”?!? Die momenten kunnen betrekking hebben op het werk dat je doet, maar uiteraard ook op je privésituatie. Gelukkig wordt ieder mens geboren met een innerlijke positieve kracht. Die innerlijke kracht ben “jijzelf”, die energie zit in jou, waardoor je beschikt over jouw eigen talenten en kwaliteiten. Door met elkaar in gesprek te gaan en op zoek te gaan naar jouw persoonlijke kwaliteiten en talenten, kunnen we deze innerlijke krachtbron aanboren. Hierdoor krijgen we inzicht in jouw persoonlijkheid en wordt ook duidelijk waar je goed in bent. Op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat je weer energie krijgt om de draad weer op te pakken of om een andere weg in te slaan. De antwoorden zitten in jou en daar gaan wij samen naar op zoek!

 

Referenties

Dank je wel Lida. Het was heel fijn dat jij ons hebt geholpen in deze moeilijke en vooral hectische dagen. Jij was een baken!! Met jouw empathisch vermogen heb je ons heel veel extra’s gegeven. Heel veel dank daarvoor.

Ha Lida, hier nog een berichtje van ons “the day after”. Wij kijken terug met een voldaan gevoel op een warm afscheid van onze vader. De indeling, de details, alles klopt en paste ook heel mooi bij mijn vader. Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor alles wat je gedaan hebt. Zoals ik gisteren als zij, je was er wel maar ook niet. Gepaste afstand, maar wel op de juiste momenten jouw steun en inbreng hebben mede deze dag om niet te vergeten gemaakt. Lieve Lida. Nogmaals dank voor alles!

Wat was het een mooi afscheid voor mijn vader. Ik ben trots op jou en op ons. Ondanks verleden, verschillen, gevoelens hebben wij met elkaar iets moois voor mijn vader neergezet. Fijn dat jij daar deel vanuit gemaakt heb. Ik had er geen ander bij willen hebben. Je bent een mooi, fijn mens.

Nogmaals heel veel dank Lida voor al je steun, hulp en liefdevolle aandacht. Mede door jou & jouw liefdevolle begeleiding hebben we heel mooi afscheid kunnen nemen van ons lieve moedertje … het beeldmateriaal & de video’s zijn zo ontzettend mooi … Heel veel dank daarvoor !!